[Supernatural Movies]

Hiába futsz

2016. április 08. - REMY

Nem igazán kecsegtet semmi jóval az, amikor egy rendező megpróbálja túltolni a birtokában lévő alapanyagot. Robert Harmon pontosan ezt a hibát követte el, amikor megpróbálta Jean-Claude Van Damme-ot belepasszírozni egy komolynak tűnő moziba. A belga akciósztár nem is érezte igazán jól magát a szerepben, fáradtnak és meggyötörtnek tűnt.

vlcsnap-2016-03-03-20h41m29s767.png

Sam Gillen tolvaj múltja ellenére alapjában véve tisztességes ember, akit azért csuktak le, mert a barátja helyett magára vállalt egy gyilkosságot. Samnek sikerül megszöknie a börtönből, és egy félreeső farmon keres menedéket, ahol Clydie él két gyermekével. Mookie, a kisfia rábukkan a szökevényre, és a gyerekek hamarosan összebarátkoznak Sammel, a két felnőtt között pedig szerelem szövődik. Franklin Hale, egy kapzsi birtokos mindenképpen meg akarja szerezni Clydie földjét, és amikor egy Dunston nevű haverja erőszakkal akarja elkergetni a családot az otthonukból, Sam készen áll arra, hogy bármi áron megvédje őket...

Igazság szerint semmi gond nem lenne ezzel a filmmel, ha csak fele ennyire próbálna meg komolynak tűnni. Van Damme ebben az időszakban a csúcson pörgött, vétek volt ennyire visszafogni és üresjáratokba engedni. Ugyanis a spárgakirály a látványos bunyókra és a pörgős akcióra volt hivatott a 90-es évek elején, itt viszont nem kapott mást, mint erőlködést és akadályokat, amiket nem volt képes időben megugrani. (sátrazás, só lopás, elmélkedés az élet nagy dolgairól…) Holott társai voltak; Ted Levine mint a főgóré jobbkeze, Rosanna Arquette, Kieran Culkin és Tiffany Taubman, mint a megvédeni kívánt család.

A történet viszont lassan csordogált, néhol összeszedetlenül, túlságosan is nagyot markolóan a felesleges drámázásokkal. Ennek ellenére sehol nem volt egy hatásvadász elem, nem volt katarzis, és a film végén a jól megszokott, elégedett mosoly sem a néző részéről. Van Damme, mintha nem is önmaga lett volna, ez pedig a film vesztét okozta.

vlcsnap-2016-03-03-20h42m05s088.png

Hangulatban ugyan néhol egészen elkapós volt az alkotás, de összességében kevésnek bizonyult, így nem is lett túlságosan emlékezetes a belga filmográfiájában, holott a lehető legjobb időben készült… 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr118444508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filmworlds blog · http://filmworlds.blog.hu/ 2016.04.09. 20:04:41

A film az egyik legjobb Van Damme mozi! Színvonalas, hihető, látványos és tetszetős. Van Damme jó formát hoz és Patricia Arquette soha nem volt ennyire szexi mint itt! Igazság szerint még most, 2016 -ban is köröket ver számtalan mai fosra, amit akciófilmnek mernek nevezni. A fil leköti a nézőt, kikapcsolja, magával ragadja. Nyilván nem érdemli az Oscarok Oscarját, de saját műfajában egészen jó! Nálunk 10 / 7.5!

Filmworlds blog · http://filmworlds.blog.hu/ 2016.04.09. 20:06:03

... bocsánat: Rosanne Arquette (és nem Patricia Arquette)

swfla 2016.04.10. 21:50:06

@Filmworlds blog: ja, en se ertettem egyet a cikkel, engem szorakoztatott.

Nekem annak idejen olyan erzesem volt, hogy ez a szerep az o dontese volt, szeretett volna kilepni a sima akciosztar szerepbol.

Kb. mint Brandon Lee a Hollo-val, csak abbol klasszikus lett, ez meg megmaradt egy szombat esti film szintjen. De 5/10-nel nalam tobbet er.
süti beállítások módosítása