[Supernatural Movies]

Központi hírszerzés

A kettő nem mindig több, mint az egy

2016. június 21. - kultúrfaló

Fő érdeklődési körei a fegyverek, a sütemények és az unikornisok. Mindezek ellenére veszélyes ügynök, aki akár puszta kézzel is képes ellenfeleit elintézni. Dwayne „Rock” Johnson figurája miatt lett nézhető film a Central Intelligence.

kozp_h2.jpg

Bob Stone (Rock) nyakig van a slamasztikában: ügynöktársa meghalt egy bevetés során, aminek a célja a Fekete borz álnéven tevékenykedő titokzatos személy megakadályozása volt abban, hogy nagyon titkos adatokat kaparintson meg. Ezek után a CIA egy egységet küld, hogy elkapják Stonet, így a férfinak már csak egy lehetősége marad: felkeresi 20 éve nem látott gimis iskolatársát (Kevin Hart), és megpróbálja meggyőzni, hogy a könyvelői tudását latba vetve segítsen neki kideríteni az igazságot és tisztára mosni megtépázott hírnevét.

Az idei év első akció vígjátéka lehetett volna a film, azonban valami nagyon félresiklott a végeredmény tekintetében. Ha összehasonlítjuk a tavalyi év két nagy közönségsikerével, A kémmel és a Kingsman: A titkos szolgálattal ugyanebben a műfajban, akkor ez még jobban szembetűnik. A Központi hírszerzés minden bizonnyal ezek babérjaira akart törni, azonban minden hiányzik belőle, ami azokat olyan szerethetővé és emlékezetessé tette: a poénok nagyobb részét hallva a nézők aligha mosolyodnak el; az akciójeleneteket egy kezünkön meg tudjuk számolni; amiket meg kapunk, azok is alig emelik meg az adrenalin szintünket és nem is sikerültek túl látványosra. A történet harmatgyenge, a fordulatokat is láttuk már egy-két filmben, számos kliséből építkezik, a forgatókönyvírók nem nagyon erőltették meg magukat.

kozp_h4.jpg

A főszereplők közül Kevin Hart szinte elviselhetetlenül ripacskodó a könyvelő kisember életrekeltőjeként. Érthetetlen, hogy a főállásban humoristaként foglalkoztatott Hart hogyan tud ennyire sótlan, karót nyelt, már-már a nézők idegeire menő lenni. Nehéz eldönteni, hogy ez a forgatókönyvíróknak köszönhető, vagy esetleg ennyire tehetségtelen. Tenyérbemászó, ahogyan az állandóan nyafogó, nyuszimuszi férfit játssza, elvileg az lenne a cél, hogy a nézők együtt érezzenek a jelenlegi életében megcsömörlött, zsákutcába jutott szereplővel, ez azonban nem sikerül.

Amitől a film mégsem teljesen felejthető (és felesleges), az maga a Szikla. A pankrátorként indult, mára már sikeres színésszé avanzsáló óriás mindenben főszereplő-partnere ellentéte: már az első felbukkanásakor, unikornisos pólót és hasitasit viselő kigyúrt izompacsirtaként viccesebb és szerethetőbb Hartnál. A film elején, a húsz évvel korábban játszódó események miatt azonnal megkedveljük és együttérzünk vele.

kozp_h3.jpg

A Központi Hírszerzésnél láthattunk már jobban sikerült filmet az akció-vígjátékok műfajában, azonban biztos lesznek olyanok, akiknek ez is elég lesz egy jó kis kikapcsolódásra. Hiszen nem vagyunk egyformák. 5,5/10

central_intelligence_hun_poszter.png

 

A film MAFAB adatlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr418828084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.01.20. 14:45:00

Két szigorúan csak egy arcot, egy figurát hozni képes színész (Hart és Rock) egy full közepes filmben amit láttunk már nem is egyszer korábban. Slaine cameoja jó volt (miatta néztem meg egyébként), de azért kevés az üdvösséghez.
süti beállítások módosítása