[Supernatural Movies]

Az igazmondó robot, a zsiványok és a Birodalom-Zsivány egyes: Egy Star Wars történet

2016. december 13. - kultúrfaló

A legújabb részt nem nyomatta annyira a Disney Stúdió, a J.J Abrams rendezésekor nagyszerűen működő reklámhadjárat alacsonyabb lángon égett. A rajongók oldaláról ugyanakkor a várakozás megint az eget veri, december 15-én pedig megérkezik a hazai mozikba is. Na, de vajon kielégít-e minden várakozást?

mv5bntu3mdy0mjgxn15bml5banbnxkftztgwntexmtc1ode_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

A sajtóvetítés alatt nagy biztonsági előkészületek voltak: mindenkinek le kellett adnia a telefonját/egyéb videó készítésre alkalmas eszközét a bejáratnál, aláírattak velünk egy papírt, hogy csak 18 óra után jelenhetnek meg cikkek a filmről, amiben igyekezzünk nem spoilerezni.

Ezek után a moziszékben ülve, szememen az IMAX 3D szemüveggel csak arra tudtam gondolni, remélem, hogy nem felesleges ez a nagy felhajtás.  Amikor pedig megjelent a Lucasfilm LTD, majd a szimpla cím, a várakozás a tetőfokára hágott, a teremben vágni lehetett a feszültséget. Már a várakozás közben elkapott beszélgetésekből (valamint a különféle SW karakteres pulcsikat, felsőket viselők láttán) még egyértelműbbé vált, hogy vérbeli rajongók is vannak köztünk.

mv5bmjqyntk1otmzmv5bml5banbnxkftztgwmjexmtc1ode_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

Egy marék lázadó, élükön egy fiatal lánnyal (Jyn Erso) megpróbál borsot törni a Birodalom orra alá egy olyan fegyver tervrajzainak megszerzésével, ami ha bevetésre kerül, bolygók kerülnek veszélybe-ennyi dióhéjban a történet, de ezt ugye már az előzetesekből is megtudtuk.

A Zsivány egyes szerencsére az elsőként bemutatott trilógiával mutat hasonlóságot, minden működik itt is, amit Han Solo és Skywalker ikrek kalandjaiban szeretünk: a főszereplőkké előlépő kis csapat néhány tagja hamar megszerethetővé válik, talpraesettek, igazi tökös legények. A történet jól működik, engem végig lekötött, a 133 perces játékidő csak úgy elrepült, és egyszer sem néztem az órámra, pedig ez általában előfordul egy hosszabb film esetében.  Látványos és az izgalmas történettel a két trilógia közti időszak eseményeinek betapasztása kezdődött el, méghozzá egész megirigyelhető módon. Jedikre, fénykard párbajokra azonban ne számítsunk, viszont kapunk a végén egy olyan csatát, ami a legjobb háborús filmek akciójeleneteit eleveníti fel. 

mv5bmzuwoda5mty2m15bml5banbnxkftztgwmzi0ntezmdi_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al_1.jpg

Erre is sokan fognak jegyet váltani, és ők a pénzükért tényleg szó szerinti kalandot kapnak: van itt minden, amiért a Star Warst szereti az ember, és ez egy remek kezdete egy új sorozatnak. A vérfrissítés sikeres volt, bár egy kicsit sötétebb hangvételűre sikerült, mint amit megszokhattunk a sorozattól.   8,5/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr8012045763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túlélő ... 2017.03.21. 06:47:20

Maximum 7 pont és még akkor is kicsir túlértékeltük! Ennyit ér.
süti beállítások módosítása