[Supernatural Movies]

Assassin's Creed - Freedom Cry

2017. május 19. - REMY

2014 elején az Ubisoftnál úgy döntöttek, hogy újra meglovagolják az AC - Back Flag sikerét, és különálló, standalone game-ként is kiadják a Freedom Cry címet viselő spinoff epizódot. Noha a játék már korábban is letölthető volt, egyfajta DLC-ként jelent meg a köztudatban, de önállóan, a 4. epizódtól elkülönítve csak néhány hónappal később került a játékosok kezébe. De vajon megérte rá várni, megérte újra visszaevezni a karibi térségbe? A válasz egyértelműen; IGEN!

image-1.jpeg

A történet szerint bő másfél évtized telt el Edward Kenway kalandja óta, és az immáron hajóskapitányként ténykedő - Edward korábbi első tisztje - Adéwalé lett az a hős, akinek a nyakába szakadt az ártatlanokat érő veszélyhelyzet súlya. A helyszín most többek között Haiti, azon belül is főként a főváros, Port-au-Prince, ahol virágzik a rabszolgatartás. Épp ezért Adéwalé-nak össze kell szednie minden tudását ahhoz, hogy sikerrel vegye az akadályokat...

2404701-0001.jpg

Kell az a tudás, ugyanis hajótöröttként érkezünk meg a szigetre, minden korábbi felszerelés nélkül. Templomosok viszont vannak dögivel, felszabadításra váró rabszolgák is százával szenvednek a sziget különböző pontjain. Így tehát nincs más dolgunk, mint nekiugrani annak a 3-5 órás extra tartalomnak, ahol a fő téma mellett egy rakás emberi életet is megmenthetünk. A játékmenet a korábbi, AC Black Flaghez hasonló in medias res-ként van kezelve. Adéwalé nem ma kezdte, viszont eddig nem megszokott kalandba csöppent.

Fontos viszont, hogy tökösek legyünk. Nem csak magunkra kell gondolnunk, ugyanis a készítők a játékmenetet annyiban megváltoztatták a korábbiakhoz képest, hogy ha bármiféle fejlesztést szeretnénk eszközölni mind a karakterünknél, mind pedig a hajónknál, kénytelenek vagyunk felszabadítani rabszolgákat. Minden egyes felszabadított ártatlan bekerül egy statisztikába, ami által feloldhatunk különböző eszközöket. Választhatunk, hogy elítélt, kivégzésre váró, farmon tevékenykedő, épületeken dolgozó, vagy csak szimplán rabszolgaszállító hajón lévő rabszolgákat szeretnénk megszabadítani a szenvedéseiktől. (Természetesen értve ezt úgy, hogy nem megöljük őket...) Mindezek mellett azért bőven akad időnk arra is, hogy elmélyüljünk újra a karibi térségben, bejárjunk különböző szigeteket, hajócsatákba keveredjünk, kalózkodjunk vagy egyszerűen csak templomosokat öljünk.

ps3-game-7908-ss7.jpg

A Freedom Cry ugyan rövid, de mégis egy sima DLC-hez képest óriási térképpel lett megáldva. A cselekmény pörög, Adéwalé pedig nem kegyelmez. Újra ezer színben pompázik a látványvilág. Noha a Freedom Cry hatalmas újításokat nem eszközöl, hiszen mégis csak egy - DLC - spinoffról van szó, de képes arra a néhány órára, míg tart a kaland egy akciódús szórakozást nyújtani. Ennél több pedig nem hiszem, hogy kell. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2812519521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása