[Supernatural Movies]

Assassin's Creed Krónikák - India

2017. augusztus 06. - REMY

9 hónappal Kína után a Krónikák-széria, csakúgy, mint a nagytesó, képes volt meglépni azt a fajta minőségbeli újítást a folytatásra, mint anno az AC az AC 2-re. Felturbózott világ, nagyobb és jobb lehetőségek, pörgősebb és kevésbé önismétlő tartalom tárházát hozta el az indiai kaland. Végre csúcsra jutott a 2,5D-s szórakozás.

image.jpg

Főhősünk, Arbaaz Mir (AC képregényekből ismert karakter), a Sikh birodalom és a Kelet-Indiai Társaság háborúja idején tevékenykedik Indiától egészen az afganisztáni térségig. Feladata nem kevesebb, mint az angol királynő koronaékszerét megszerezni, a barátokat és a hercegnőt megmenteni a gonosz karmai elől...

acc-india-screen1-full_197367_235817.jpg

Noha az AC - Kína is rettentő gyönyörű látványvilággal örvendeztetett meg bennünket, az indiai kaland tovább tudta növelni a látványvilág színvonalát. Egy igazi színkavalkád zúdult a nyakunkba, egy rakás, a fő franchise-ból ismert rejtett és isteni erővel felruházott kamrával karöltve.

Mindezek ellenére az indiai kaland legnagyobb erénye a korábbi részhez képest, hogy a történetszál, a karakterünk fejlődése, a játék mechanikája sokkal, de sokkal jobban össze lett rakva. Már a legelején feszített tempót diktál a játék, a karakterünk mozgása és asszaszin mivoltja sem a nulláról kezdődik, hanem egy olyan fázisból, amivel már az első pillanattól kezdve oda tudunk csapni az ellenségnek. Épp ezért nincs üresjárat, nincs önhibán kívüli idegeskedés, csak és kizárólag magas fordulatszám. Lényeges újítás a Kínához képest, hogy hősünk eszköztára ahhoz képest, hogy folyamatosan fejlődik, nem érzékelteti azt a fajta játékbeli nehézséget, amit anno tapasztalhattunk. Ugyanis, ha ügyesen oldottuk meg a helyzeteket, akkor jól koreografált támadásokkal és trükkökkel tudtuk átverekedni magunkat az ellenségen. A játék a mi kezünkbe adta azt a lehetőséget, miszerint ha jól játszunk, akkor egyszerűen, ha rosszul, akkor lassan jutunk el A pontból B-be. Nem korlátozott le minket feleslegesen és nem nehezítette meg a dolgunkat (Lásd Oroszország), csupán annyira, amennyire elvárható egy efféle játéktól.

acc-india-screen7-full_233047_235847.jpg

Az AC - India pont annyit vállal, amivel csúcsra tudja járatni a 2-2,5D-be csomagolt játékot. Így pedig a 3-5 órás játékideje pont elég arra, hogy kiválóan szórakozzunk, amíg el nem jutunk a végső célig. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr912674529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása