[Supernatural Movies]

Akarsz hallani egy jó sztorit? - Logan Lucky

2017. augusztus 22. - hannigabi

Manapság többször is hallom felmerülni a kérdést, hogy mennyire lehet hinni egy film előzetesének, és nem a film minőségére vonatkozóan, hanem sokkal inkább a milyenségére. Így jártam én legutóbb az új Majmok Bolygója filmmel, amiről azt hittem, hogy végleg az akciózás mellett teszi le a névjegyét, és egy hitvány látványfilmmé silányul, ehelyett egy kimért tempójú, brutálisan erős dráma lett. És bizony, ha nem is ilyen drasztikus ellentét áll fent a Logan Lucky trailere és a végeredmény között, azért a különbség szembetűnő.

loganlucky.jpg

Mert Jimmy Loganék kalandja egyáltalán nem egy folyamatosan pörgős produkció formájában lett a vászonra álmodva. Sokkal inkább részletről részletre mutatja meg nekünk a Coca Cola 600 versenyen történő rablást, illetve annak előzményét és következményét. Eközben pedig megismerjük Jimmy Logan életét, és családi körülményeit, érzéseit, valamint gondolkodás módját, így tárva elénk egy teljesen szerethető karaktert, akinek drámája ugyan mozivásznon már sokszor látott, mégis sikerült szimpatikussá és átélhetővé tenni.

 Továbbá nagyon különös, hogy hiába komótos tempója, és majdnem 2 órás játékideje, azért Jimmy vagy más mellékszereplő sorsával sem foglalkozik annyit, amennyi indokolt lenne, mert a legnagyobb hangsúlyt a helyszínre és a tervre fordítja, így pedig Soderbergh eléri, hogy ne csak végigkísérjük, hanem részesei legyünk az eseményeknek. A mindent lezáró jelenetben pedig a jelenlévő szereplőkkel együtt mi is mosolyogni fogunk, mert azt érezzük, hiába nem váltotta meg a világot a Logan Lucky, de valahogy minden a helyére került, és ez nagyon is jól van így.

A producereknek sikerült egy kisebb szupercsapatot összeszedni, bár közülük MacFarlane, Swank, Watertson és Holmes rövid, de annál emlékezetesebb szerepekben brillíroznak. A Fury Road ex-tenyészére, Riley Keoughra érdemes lesz odafigyelni a továbbiakban, Adam Driver kapcsán pedig eszembe jutott, hogy vajon lesz-e olyan szerep, amit nem fog tudni eljátszani. A két legjobb alakítás pedig Tatum és Craig nevéhez köthető. Előbbinek volt a legnagyobb tere, és érződik rajta a folyamatos bizonyítási vágy is, utóbbi pedig egy olyan őrült karaktert formált meg, amit a sok James Bond után már mindenki látni akart tőle.

loganlucky2.png
Egy szó, mint száz jó film lett a Logan Lucky. Nem pörög 100%-on, nem akar mindenáron jópofa és vicces lenni (persze ettől függetlenül vannak nagyszerű poénok), így tökéletesen szembe állítható az év másik nagynevű heist filmjével, a Baby Driverrel. És a Soderbergh filmjét pont azoknak tudnám ajánlani, akik nem voltak odáig Wright alkotásáért. Visszafogottabb, de jóval átélhetőbb annál, és úgy gondolom, mint film jobban helyt áll, még akkor is, ha újdonság még annyi sem fedezhető fel benne, mint Bébi történetében. És ne feledjétek, hogy nem szabad lebecsülni a vidéki srácokat! 8/10

A film MAFAB adatlapja

Játssz a héten futó nyereményjátékunkon, és nyerd meg a 3 db páros belépő egyikét a Terminator 2 3D díszbemutatójára + vidd haza a jegyekhez tartozó T2 moziplakátot.

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket Facebookon és Twitteren

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2112770634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jager_ 2017.08.23. 00:19:28

Jónak tűnik. És micsoda szereposztás. Adam Driverre külön kíváncsi leszek. Kylo Renként nem tündökölt túlságosan.
süti beállítások módosítása