[Supernatural Movies]

Make your life spectacular! - Robin Williams: egy komikus portréja

2018. szeptember 20. - Mikesi Tomi

Négy évvel a halála után olyan dokumentumfilm készült a színészről, amit minden középiskolában kötelező jelleggel kellene levetíteni, egyrészt, hogy a legifjabb generációk is tisztában legyenek vele, ki is az a Robin Williams, másrészt ez a film maga a két órába összesűrített életöröm és élni akarás.

kepernyofelvetel_743.png

Robin Williamsről alighanem mindenkinek megvan a saját elképzelése, hiszen hihetetlenül sok közismert szerepe volt, elég csak a Jó reggelt, Vietnam!-ra, a Holt költők társaságára, vagy a Good Will Huntingra gondolni. Komoly, drámai szerepeket is elvállalt, de ahogyan az ebből a dokumentumfilmből is kiderül, legközelebb a szeretnivaló, humoros karakterek álltak közel hozzá. A film a színész teljes élettörténetét bemutatja, születésétől kezdve, az első szárnybontogatásokon, hollywoodi bemutatkozáson és az országos stand up turnékon keresztül egészen a tragikus végkifejletig. A megközelítés végig emberszabású, tökéletesen egyensúlyoz az objektív és a szubjektív nézőpontok között. Robin Williams élete frissítően motiváló és tanulságos, a film legnagyobb ereje pedig pont abban rejlik, hogy egyáltalán nem didaktikus, nem akarja az orrunk alá dörgölni, hogy mi is a tanulság.

A rendezőnő, Marina Zenovich már két Emmy-díjat besöpört, Roman Polanskiról két dokumentumfilmet is készített, és rendezett egy epizódot a legendás ESPN 30 for 30 sporttörténelmi sorozat számára is. A szakmai tapasztalata pedig ezen a filmen is tetten érhető, a színész életének fordulópontjai, sarokkövei, életfilozófiája és öröksége egyaránt kellő alapossággal, részrehajlás nélkül kerültek bemutatásra.

Az HBO dokumentumfilmjét jó szívvel ajánlom mindenkinek, őszinte és hiteles, helyenként kíméletlen és kemény, ugyanakkor végtelenül szórakoztató és felüdítő élményt nyújt! 8/10

Az HBO Go linkje

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a
 Facebookon és a Twitteren

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4814249121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása