[Supernatural Movies]

Broly rebootolva! - Dragon Ball Super: Broly

2018. december 27. - REMY

Broly szerepeltetése a sorozatban, az, hogy teljes értékű tagja legyen a fősztorinak, mindig is egy álom volt a Dragon Ball fanok számára. A Super-széria viszont egy érdekes lépéssel kezdett el utalgatni arra, hogy Toriyamáék idővel végre ténylegesen be fogják hozni a legendás szuper csillagharcost a történetbe. Kale, a 6-os univerzum egyik harcosa lényegében a saját univerzumuk Brolyja volt. Ugyanúgy zöld aura övezte körül, alapjában véve csendes személyiségnek tűnt, de ha elkattant nála valami, akkor limit nélküli pusztító erővel rendelkezett. Nem is lehetett Kale feltűnése után mást kérdezni, mint: Hol van Broly?

broly33.jpg

Hogy hol? Hát egy Vampa nevű bolygón az apjával Paragusszal.

A történet szerint ugyanis még mielőtt Dermesztő elpusztította volna a Vegeta bolygót, Vegeta király (Vegita apja) és Paragus kapcsolata megromlott. A király el akarta pusztítani Brolyt, még mielőtt felnőtt volna, mert a mérési adatok szerint nem Vegita rendelkezett a legendás erővel, hanem Paragus fia. Miután Brolyt kilőtték az űrbe, Paragus elhatározta, hogy megmenti fiát, majd bosszút áll Vegeta királyon. Ám a Vampa bolygón történő landolásuk során az űrhajójuk úgy megsérült, hogy nem tudtak eljönni a bolygóról… egészen addig, amíg nem érkezett egy űrhajó a helyszínre.

Számomra mindig is Broly első feltűnése, a Legendás Szuper csillagharcos címet viselő movie volt a kedvenc. Néhány hibát leszámítva összeállt a kép, kaptunk egy zseniális történetet, egy tökéletes főgonoszt, illetve egy rakás bunyót. Nem is volt probléma egészen addig, amíg nem tért vissza másodjára és harmadjára is a legendás harcos. Egyre mélyebbre jutott, és egyre távolabb került attól, hogy részese legyen a szériának. Egy alapos reboot nélkül nem is lehetett volna már mit kezdeni a karakterrel. És mégis, Broly megérkezett Gokuékhoz, és jobb, mint valaha!

broly2.jpeg

Sok movie esetében hiba, hogy összecsapják a sztorit, nincs összhang az eleje, közepe és vége között. Itt viszont minden működött. Noha rendkívül kemény tempót diktált a cselekmény, mégsem lehetett azt érezni, hogy valamire nem jutott idő, vagy túl gyorsan lezárták volna. Megvolt az összhang, drámai, komoly és súlyos történéseknek lehettünk szem és fültanúi. Kaptunk egy kicsit megint a Dermesztő - csillagharcosok közötti kapcsolatból, láthattuk Goku szüleit, valamint a fiatal Vegitát és még pár ismerős harcost. Talán a csillagharcosok még sosem voltak ilyen közel hozzánk. És végre nem pár percbe sűrítve tolták le a torkunkon a végső harcot. De, ami a legfontosabb, Broly-t sikerrel rebootolták, és új személyiségjegyeket kapott, lett szíve és lelke. Az agyatlanul pusztító harcos már a múlté!

broly1.jpeg

A kérdés már csak az, hogy hova tovább? A Super lezárása is már sok kérdést feltett az univerzumokkal kapcsolatban, de azzal, hogy Brolyt, illetve egy GT-s karaktert (amiről tudjuk, hogy sosem volt a kánon része) is sikerrel integráltak a fősztoriba, új utakat, és nagy potenciállal bíró lehetőségeket kaptak a készítők arra, hogy megfelelően folytassák a Super-szériát. Csak így tovább! Az eddigi legjobb egészestés alkotás a Dragon Ball világában. 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr914517158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása