[Supernatural Movies]

Van Damme kapucniban drámázik - Lukas

2019. május 25. - REMY

Bármennyire is elfogadhatatlannak tűnik az egykori akciósztárok számára az öregedés, mégis azt látom, hogy bőven van fantázia abban, hogy megöregedve kell a kamerák elé állniuk. Stallone a Creed-filmekkel már mutatott valamit ebből az irányból, Arnold is próbált drámázni, de úgy tűnik Van Damme is egyre inkább ezt a vonalat próbálja meg minél jobban kiaknázni. A Kickboxer-filmekkel már jelezte, hogy inkább lesz mester így 60-hoz közeledve, mintsem tanítvány, a We Die Young című 2019-es filmjével veteránt, a most említett Lukasszal pedig egy megtört, öreg testőrt kell alakítania.

lukas.jpg

Lukasnak, az ötvenes éveiben járó kidobósnak nem csupán az éjszakai életben, hanem nyolcéves kislánya nevelésében is helyt kell állnia. Egy véletlen baleset által viszont felfordul az élete, új munkahelyet kell keresnie, de amit talál, az nem csak a kötelező köröket akarja lefuttatni vele…

Van Damme próbál színészkedni. Többé, kevésbé viszont azt kell mondanom, hogy össze is jön neki, egyedül talán azt a rohadt kapucni kellett volna elhanyagolnia, mert az már inkább az erőltetett „jajj, nekem nagyon drámai életem van ám” érzést keltette. A sztori nem markol nagyot, de még, amit bemutat, azt is lassan és elnyújtva teszi. Noha összességében nem áll ez rosszul neki, sőt, meglepően jól illik a nyugdíjas tempó a történethez és Van Dammehoz, de ezáltal minimalizálja is a kockázatot. Keveset mesél, nem akar több lenni, mint egy idősödő apa-sztori, amiben az öreg mindent megtesz azért, hogy a lánya biztonságban legyen. Ismerős, újat nem mutat. A kis extrát a történetbe, miszerint önhibán kívül belekerül az alvilági életbe, jól és élvezhetően tálalják, sőt, mire célba is ér a film, akkor jön a legnagyobb meglepetés, az igazi csattanó.

lukas2.jpg

Viszont, ami egészen meglepett, hogy a film próbál jól kinézni, és megy is neki. Az a legnagyobb baj ezzel az újkori Van Damme, Lundgren-féle filmekkel, hogy pillanatok alatt lesüt róluk, hogy a tékák alsó polcaira szánják őket. Rondák és olcsók. Na, ez nem az. Ez jól néz ki! 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4714835844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása