[Supernatural Movies]

Washingtoni gettó - A túlélés ára

2020. június 09. - REMY

Van Damme többnyire már egy megkeseredett öreget játszik a filmjeiben, ám én még mindig várok egy nagyobb visszatérést az öregtől. Noha az új Kickboxer filmjei teljesen jóra sikeredtek, az rá épülő sztorikkal igencsak hadilábon állunk. Pedig teljesen egyértelmű a probléma. Miért kell ennyire komolyan venni?

we2.jpg

Daniel háborús veteránként egy autószerelő műhelyben segít valahol Washington legeldugottabb gettójának a legmélyén. Nap, mint nap átéli a helyi bandák által létrehozott terrort, valamint szembesül a helyi kisgyerekek kilátástalan helyzetével…

Teljesen jól indul a recept. Adott egy megfelelő hosszúságú játékidő, egy többé kevésbé értékelhető történet, megfelelő drámával és akciólehetőségekkel, illetve egy sablonos – háborús veterán - ötlet a megöregedő akcióhősnek. Hol itt a probléma?

Ott, hogy hiába építkezik a sztori és mélyülünk egyre jobban el a gettóban. Tapasztaljuk meg egymás után a kilátástalan helyzetet és a főszerepbe állított gyerek kálváriáját, mindezek mellé nem kaptuk meg azt a fajta adrenalininjekciót, amit joggal várnánk el egy AKCIÓHŐSt a soraiban tudó filmtől. Van Dammeot hagyták beleszürkülni a történetbe. Visszafogták, ellehetetlenítették, hogy előhúzzon bármit is a régiből. Pedig nagy dolgokat nem kellet volna a forgatókönyvbe írni, egyszerűen csak megteremteni a lehetőséget, hogy ne ennyire komoly hangvételű drámába torkolljon a film, hanem egy olyan végkifejletet láthassunk, amiben a saját múltjával és jelenével megküzdő AKCIÓHŐS felülkerekedik önmagán, és vérbeli hősként győzi le a rosszfiúkat. Saját lábakon megálló drámának kevés, akciőhos mozinak pedig harmatgyenge. Igazság szerint nem igazán találta meg a saját identitását a film. 

we1.jpg

Miután viszont nem így zajlottak az események, a Túlélés ára csupán megmarad egy olyan alkotásnak, amit a rajongók is maximum egy fáradt nap után tolnak be elalvás előtt a lejátszóba. Az esélye megvolt, hogy több legyen, de végül nem ért célba. 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2315731870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Mortzosch 2020.06.11. 08:19:33

Talán hiba van abban is, hogy elvárod van Dammetól, hogy van Damme legyen. Lehet, hogy ő maga akart kilépni a tobi ushiro mawashi geriző mosolymaci szerepből és valami mélyenszántót letenni az asztalra. Drámai színész vagy mittomén.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2020.06.12. 12:18:16

@vandorszekely: Benne van. Csak ez meg rohadtul nem működik nála, legalábbis nem úgy, hogy azt mondja az ember, hogy na végre, ez egy király film.
süti beállítások módosítása