[Supernatural Movies]

Parker (2013)

2013. május 07. - REMY

Jason Statham, bunyózik, kocsit vezet, lövöldözik, ráadásul még rosszfiú létére a rosszak ellen is fordul. A Parker című akciófilmben a jelenlegi akciósztárok egyik legjobbja egy kicsit visszafogottabb, hiszen nem csap le mindenki két ütésből, hanem nekivág egy olyan versenynek, hogy ki tud több sebhelyet gyűjteni úgy, hogy nem hal bele.

parker2.jpg

Parker egy profi tolvaj, aki elvek alapján dolgozik. Sose lop olyantól, akinek nincs pénze, nem bánt ártatlan embereket. Az egyik bevetése során a „társai” átverik, és ellene fordulnak, és kis híján meg is ölik. Parker a felépülése után csak egy dologgal foglalkozik, mégpedig, hogy bosszút álljon az ellenségein…

A Parkerben megvan minden, ami egy jó akciófilmhez kell, de minden egyes része alacsony fordulatszámon pörög, ezáltal kevés lesz a film, és beáll a tucat alkotások közé, ráadásul a játékideje indokolatlanul hosszúra sikeredett, ami egy újabb lapát a rosszból. Valamint van még egy hibája a filmnek, ami nem más, mint Jennifer Lopez jelenléte. Annyira, de annyira idegen volt az ő szerepe a filmben, hogy hihetetlen. Egy pióca, aki rátapad Stathamre és nem ereszti el. Ezenfelül a színészi játéka is hagy némi kívánni valót maga után.

A film 1-2 nagyobb hibát leszámítva, bőven vállalható bosszúmozi, és Jason Statham még mindig egy állat. A kopasz sztárba nem sok színészi tehetség szorult, de anno Schwarzeneggert, Stallonét, Lundgrent, Van Dammeot se a tehetségük miatt szerettük meg. Van egy bizonyos kisugárzásuk, ami miatt a gyengébb filmjeik is jobbak lesznek. De hát ez a lényeg, mert könnyen kikapcsolódhatunk általuk.

parker.jpg

A story az ilyen filmekben sosincs agyoncsavarva, de nem is kell. Lényeg, hogy verjenek be néhány arcot, lövöldözzenek, elnyomjanak 1-2 frappáns mondatot, majd a végén úgy zárják le a történetet, hogy elsétálnak a távolba, mint aki jól végezte a dolgát.

Összességében tehát a Parker egynek elmegy, de semmi több. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr655285126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.07. 08:26:54

Statham annyira akcióhős alapanyag, hogy az nem kifejezés.

és annyira szarul választ, hogy arra sincs sajnos. :S

Ebben is ő jó, és sajnos ennyi, mert senki és semmi más nem az. :S
süti beállítások módosítása