[Supernatural Movies]

[kritika] Halálos iramban 6 / Fast & Furious 6 (2013)

2013. július 28. - REMY

ÚRISTEN! Justin Lin tuti megbukott fizikából, mert amit itt bemutatott nekünk, azt a legmerészebb álmunkban sem gondolnánk. Mondhatni szuperhősöket teremtett az elmúlt évek során, melyek bár sebezhetőek és emberiek, de ha verdát kapnak, akkor bizony nincs megállás, mert a motorok felbőgnek és a benzin átáramlik az érrendszerbe.

fast.jpg

Dom és Brian a riói balhé után élvezik az életet és lazulnak a Kanári-szigeteken. Egy nap viszont Hobbs betér Domhoz és egy megbízza őket egy feladattal, mivel úgy gondolja, hogy csak Dom és csapata képes megfékezni a rosszfiúkat. Az ügyet alaposan megnehezíti, hogy az ellenség soraiban van egy bizonyos Letty, aki Dom volt szerelme, és akit mindvégig halottnak hittek. Viszont, ha megcsinálják a kitűzött feladatot, akkor kegyelmet kapnak, és visszatérhetnek otthonaikba…

Justin Lin 2009-ben olyat vitt véghez amit csak kevesen gondoltak volna. Felvirágoztatott egy franchiset, ami a 3. résszel teljesen kisiklott a vágányról (érdekesség, hogy már azt is Lin rendezte). Az idei évben már a 6. rész került a mozikba, ami mondhatjuk, hogy bőrlehúzás, de nem a Halálos iramban filmeknél. Minden egyes résznél megtudtak újulni, és egyre szórakoztatóbbak lettek (elég csak az imdb-re nézni). Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire virágzik ez a sorozat, aminek a végét még nem is látjuk, hiszen jövőre érkezik a 7. rész is!

No, már most az 5. rész óriási szólt, és a lécet nagyon magasra tette, mert az utóbbi évek egyik legjobb akciómozija lett. Mit lehet ebben az esetben csinálni? Egyszerű a képlet… vegyünk egy lapot, majd írjunk rá egy egyszerű, de azért élvezhető történetet (az sem baj, ha csak 2-3 soros), majd az eddigi fizikai túlzásokat emeljük négyzetre. Az sem számít, ha repülnek az emberek, vagy éppen egy személyautó beránt egy tankot, a lényeg hogy szóljon nagyot.

Nagyot is szólt, de az ötödik epizódnál nem jobb. Miért? Mert az az újdonság eltűnt már, amit az előző rész nyújtani tudott. Itt már tudtuk, hogy mire számítsunk, tudtuk, hogy agyatlan túlzások fogják jellemezni a filmet. Csalódás nem okoznak, mert akció van dögivel, a verdák jól mennek, valamint a zene is jól szól. Egy tökös blockbusterhez meg is van benne minden.

fast2.jpg

Diesel és csapata tényleg egy elit alakulat. Külön-külön semmit nem érnek, de ha együtt dolgoznak, akkor az bizony mindenkinek tetszik. Tyrese Gibsen humorizál, The Rock szúrós tekintettel néz, Paul Walker még mindig jól vezet, Ludacris még mindig ért a kütyükhöz, Sung Kang lazább, mint valaha, és Vin Diesel folyamatosan a családról papol, de közben nem ismer kegyelmet. A sötét oldalra Linék óriásit húztak, amikor leszerződtették Luke Evanset, mert végre ellenfélre találtak a fiúk, bár ezt lehetséges hogy űberelni fogják a következő epizódban.

A karakterek tehát simán elviszik a hátukon a filmet, így minden perce remek szórakozást tud nyújtani. Viszont egy másodpercig sem szabad komolyan venni, mert aki így tesz az bizony nagyon csalódott lesz. A Halálos iramban 6 egy igazi tesztoszteron bomba. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr515429055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.29. 10:55:47

ez a mondat:

"érdekesség, hogy azt is már Lin rendezte"

így magyarabb, nem????

érdekesség, hogy már azt is Lin rendezte

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.07.29. 16:38:24

@doggfather: Igazad van! Hát igen... van még mit tanulnom. :)
süti beállítások módosítása