[Supernatural Movies]

[kritika] Double Dragon - A medál hatalma (1994)

2014. október 23. - REMY

Még anno a sárga kazettás konzolok idejében volt egy bizonyos Double Dragon nevezetű játék, amivel napestig bírtam játszani. A legszebb az egészben az volt, hogy lehetett multiplayerben is tolni vele, úgyhogy maga volt a királyság a játék. A napokban, amikor játékadaptációk után kutattam, akkor bukkantam rá az erről a játékról készült filmre, amiben ráadásul ismerős nevek is felbukkantak. Robert Patrick, Mark Dacascos és Alyssa Milano.

vlcsnap-2014-10-19-11h40m17s225.png

Los Angeles nagy része egy földrengés után víz alá került. Az ott élők a megmaradt szárazföldet New Angelesre keresztelték. A városban bandák uralkodnak, akiknek az élére egy bizonyos Kogo Shukó áll, akinek világuralomra törő tervei vannak. Egy rejtélyes medál segítségével korlátlan hatalomra tehet szert, ám a birtokában csak a medál fele van. A másik darabot Satori, és a két nevelt fia, Jimmy és Billy védik. Ha élni akarnak, akkor minden áron meg kell védeniük a különleges tárgyat…

Azok után, hogy letudtam a legelső játékadaptációkat, kijelenthetem, hogy a színvonal a béka segge alatt volt akkoriban. Ez a zsáner nem működött, így csak olyan filmek születtek meg, amik vagy rosszak, vagy kevésbé rosszak. A Double Dragon az utóbbi kategóriába sorolandó, ugyanis fellelhető benne némi stílus, némi hangulat, ami miatt olykor-olykor élvezhető volt az alkotás. Tipikus B-mozi, 80-as évek feelinggel. Szóval adott volt két főszereplő, Scott Wolf és Mark Dacascos, akik meglepően viccesen hozták a szerepüket, aminek hála lehetett szorítani értük, lehetett mosolyogni a vicceiken, illetve élvezhetővé tették a történetet. Azt a történetet, amit műanyag díszletek közé tettek be, és azt a történetet, melyben fellelhető némi Robotzsaru utánzat. Bevágott híradó részletek, a jövőbeli város, stb.

Természetesen a legnagyobb kérdés mindig az, hogy vajon a főgonosz mennyire gonosz. Hát meg kell hagyni, a jó öreg T1000-esünk nem volt a helyzet magaslatán. Színpadias fellépései, gyenge erőfitogtatásai is azt támasztották alá, hogy nem sikerült jól megálmodni a vászonra a legnagyobb rosszfiút. De igazság szerint ez annyira nem is volt nagy gond, hiszen a főszereplők, Alyssa Milano-val kiegészülve el tudták feledtetni a főbb hibáit a filmnek. Már, amennyire el lehetett… A film ettől függetlenül még mindig csak egy gagyi B-mozi.

doub1.jpg

A Double Dragon film messze elmaradt a játék adta élménytől. Bár így is kellemesen csalódtam, mert az IMDB 3.5-ös értékeléstől nem sok jót vártam, de mégsem érzem kidobottnak a rászánt másfél órát. Szóval a B-mozi rajongóinak még ajánlani is tudom. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr536807423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása