[Supernatural Movies]

Uwe Boll klasszikusok #3 - BloodRayne

2015. augusztus 04. - REMY

Uwe Boll egy jelenség, egy olyan ember, aki tehetségesen űzi a szar filmek gyártását és méltó utódja Ed Woodnak. Boll nem azért vált minden idők egyik legrosszabb rendezőjévé, mert rossz filmeket készít, hiszen rengeteg rendező készít/készített rossz filmeket az elmúlt bő 100 évben, de csak kevésnek adatott meg az a lehetőség, hogy a gyenge és szánalmas alkotását megfűszerezze egy jó adag stílustalansággal is, ami által mindösszesen csak annyiból áll a filmje, hogy össze-vissza mászkálnak benne a karakterek. Semmi odaadás, semmi tűz, csak a töménytelen mennyiségű szarkupac.

vlcsnap-2015-07-19-19h35m48s116.png

A XVIII. században járunk Romániában, ahol Rayne, egy fiatal dhampir (félig ember, félig vámpír) - aki igyekszik bosszút állni az anyja elleni erőszakért és gyilkosságért, amelyet saját apja, a Vámpírkirály Kagan követett el. Két vámpírvadász, a Sárkány Társaságból jött Sebastian és Vladimir ráveszik BloodRayne-t, hogy csatlakozzon hozzájuk, és együtt kíséreljék meg elpusztítani a világ leggonoszabb és legerősebb vámpírját, Rayne apját, Kagan-t…

Uwe Boll, 2005-ben folytatta a játékadaptációk elkészítését, így az Alone in the Dark és a House of the Dead után ledirigálta a BloodRayne címet viselő horrorjáték megfilmesítését, amihez nagy meglepetésre egy egész jól csengő névsort tudott összeszedni. Kristanna Loken mellett feltűnt Michael Madsen, Billy Zane, Udo Kier, Michelle Rodriguez, valamint egy igazi nagyágyú, Ben Kingsley is! Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen névsorral már össze lehet hozni egy értékelhető alkotást, de Boll volt olyan tehetséges, hogy csak az alig több mint a semmi szintet tudta elérni az összehányt munkájával.

A BloodRayne igazából még nem is tartozik a legrosszabb filmjei közé, hiszen a színészek valamilyen szinten kompenzálják (Pláne Loken) azt a sok hülyeséget, amik kipattantak Boll fejéből. Az egyetlen egy probléma – ami nem kis probléma - , hogy nem volt képes stílussal felöltöztetni a BloodRayne-t, és így csupán egy színtelen-szagtalan vámpíros, kaszabolós film lett végül az egészből. Mint említettem már, gyenge filmet lehet készíteni, de amikor érződik az egész alkotáson az unott, „leforgatom, mert…” felfogás, amikor nem látszik a fény az alagút végén, és nem lehet azt érezni a játékidő alatt, hogy van célja a filmnek, akkor bizony el lehet gondolkodni azon, hogy ezt vajon miért kellett leforgatni?

vlcsnap-2015-07-20-08h44m42s235.png

Se nem horror, se nem darkos thriller, de még csak egy gore-ral feltöltött alkotás sem lett a BloodRayne, ami méltán múlt el a feledés homályában, és méltán vált a legrosszabb játékadaptációk egyikévé. Bollnak, nincs stílusa! 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr947648160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valkyr81 2015.08.06. 18:13:25

Jó írás, kérünk még Uwe Bollt :).

Dr_utcai_arcos 2015.08.09. 20:53:25

Mivel én csak tudom, hogy van ilyen játék, nekem bejött a hangulat. Persze a szereposztás zseniális, nem tudom elképzelni, hogy ilyen kvalitású gárda csak a fiatal voltam kellett a pénz vonalon dolgozott volna. Valamit tud a faszi. De ha ez megviselt, nézd meg a folytatást ;). Ott a szereposztás már kicsit gyengébb, a sztori inkább vicces, de a főszereplőnek olllyan teste van -amit szerencsére közszemlére is tesz- hogy azért megéri megnézni :D.

Dr_utcai_arcos 2015.08.09. 22:55:21

@REMY: Nem bízol bennem. Jól van, fel vagy írva!!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.08.09. 23:21:24

@Dr_utcai_arcos: :D Túl sok volt mostanában Uwe Boll, kicsit pihentetni kell. Pedig még egy toplistát is össze akartam hozni. :D

kolbászmustárral (törölt) 2015.08.11. 17:00:38

Annyira szomorú voltam, amikor szembesültem, milyen szrt hoztak össze abból a jópofa játékból.
:/
süti beállítások módosítása