[Supernatural Movies]

Kellemetlen igazság / An Inconvenient Truth (2006)

2012. október 19. - REMY

Albert Arnold „Al” Gore Jr. amerikai politikus, üzletember és Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista 2006-ban a Kellemetlen igazság című dokumentumfilm keretein belül felnyitja a szemünket a közelgő éghajlati válságra.

"Ez a film szenvedélyes és lelkesítő alkotás egy emberről, akinek feltett szándéka, hogy eloszlatja a globális felmelegedést övező mítoszokat és téveszméket, és a megelőzés érdekében tettekre buzdít. Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte, hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól. Ebben a gondolatébresztő, döbbenetes alkotásban Gore és az ő "utazó globális felmelegedés műsora" vicces, lebilincselő, és kertelés nélkül közölni akarja a felkavaró igazságot a világméretű vészhelyzetről az átlagemberekkel, mielőtt még túl késő lenne."
forrás: port.hu

al gore.jpg

Elképesztő előadó és látszik, hogy érti a dolgát. Persze politikus létére elvárható, hogy tudjon beszélni, de mégis rajta érződik a komolyság és az intelligencia, amellyel meggyőzően tudja előadni a tudását és remek érvekkel támasztja alá a Mit, Miért kérdéseket.
A dokumentumfilmek közül az összesre lehetne azt mondani, hogy kötelező a megtekintése, de ha nem is mindegyik, de legalább ezt érdemes egyszer látni, mert tényleg fontos dolgokról esik benne szó. Ráadásul a tét nem kisebb dolog mint a saját bolygónk és a saját életünk.

A film 2006-ban 2 Oscar díjat is bezsebelt, ami nem kis teljesítmény. Davis Guggenheim, mint a legjobb dokumentumfilm rendező, valamint Melissa Etheridge, mint a legjobb betétdal szerző vehették át a díjakat.
8,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr614857942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása