[Supernatural Movies]

5 Jean-Claude Van Damme film, amit látnod kell

2013. szeptember 30. - REMY

Vegyünk egy mély lélegzetet, majd csukjuk be a szemünket és ugorjunk vissza pár évtizedet a múltba és idézzük fel azokat az időket, ahol az akciófilmek vérbeli tesztoszteronbombák voltak, és ahol az akciósztárok monológjai abból álltak, hogy: „Még visszajövök” - „Megöllek” – „Ezért megfizetsz!” és egyéb egyszerű, de annál hatásosabb egysorosok. Igen, a 80-as, 90-es évekről beszélek. Ezekben az időkben mindenkinek volt legalább egy olyan kedvenc színésze, akiért meg volt őrülve és semmi pénzért nem hagyta volna ki a filmjeit.

jcvd_1.jpg

Számomra Jean-Claude Van Damme volt az egyik legnagyobb, és a filmjeit rongyossá néztem. Még mai szemmel, amikor már észreveszem a kisebb-nagyobb bakikat, akkor is felhőtlenül tudok szórakozni a filmjein, mert olyan nosztalgiaérzést adnak, amit nem szeretnék elrontani azzal, hogy belekötök a hibáiba. Mert bele lehetne kötni… minden téren.

Ezzel a poszttal szeretném elindítani a minden héten, hétfőn érkező toplista sorozatomat, mely az akciósztárokra fog fókuszálni.

No, de ugorjunk is a poszt lényegére, azaz a top 5 JCVD filmre.

 

5. Inferno (1999)

jcvd3.jpg

A 90-es évek vége felé, amikor Van Damme karrierje már nem csillogott olyan fényesen, mint korábban, akkor ellőtte az utolsó golyóját, amivel célba is talált. Az Inferno-val tökéletesen lezárhatta volna a karrierjét. Egy kisvárosnak nagy szüksége van egy olyan emberre, aki megtisztítja az utcákat, a két egymással háborúskodó családtól, akik a harc mellett a lakókat terrorizálják. Eddie Lomax a sanyarú sorsú zsoldos úgy érzi, hogy nincs miért élnie, de még utoljára megpróbál jót cselekedni és nekiesik a két ellenségnek. Ám ekkor még nem számol egy olyan személlyel, akiért még nagyobb kockázatot kell vállalnia…

4. Tökéletes katona (1992)

jcvd2.jpg

Roland Emmerichre lehet jót és rosszat is mondani, de ami biztos, hogy a filmjeinek többségét szeretik az emberek. Dolgozott ő már Godzillával, elhozta a jégkorszakot, és a világvégét is, de volt idő, amikor egymásnak ugrasztotta JCVD-t és a svéd óriást is. Egy szupertitkos katonai bázison olyan hadsereget hoztak létre, ahol az emberi érzelmek és hibák a feledés homályába merültek. A katonák egy program alapján működnek és tökéletesek, egy kivételével. Luc Devreux hibát vétett és ezzel a lépéssel magára haragította a tökéletes katonák hadseregét… 

3. Dupla dinamit (1991)

jcvd4.png

Van Damme megduplázta magát, hogy még hatásosabb legyen. Most már nem egy, hanem két oldalról osztja a pofonokat, mindezt persze elemi energiával egybekötve. Egy befolyásos üzletember halálát szeretné néhány hongkongi maffiózó, aki egy éjjel meg is támadja a Wagner családot. Csodával határos módon a kocsiban lévő ikerfiúk megmenekülnek, ám elválasztják egymástól őket. A világ két távoli pontján nőnek fel, de felnőttként egymásra találnak, hogy bosszút álljanak a szüleik gyilkosain… KRITIKA

2. Véres játék (1988)

jcvd1.png

A belga akciósztár első főszerepe, mellyel a hírnevet is megszerezte. Sokan a legjobb filmjének tartják a Véres játékot, de nálam „csak” az ezüstérmet szerezte meg. Pörgős, gyors és akciódús tesztoszteronbomba, sok kiváló harcossal. Minden esztendőben megrendezik a hongkongi kumite karateversenyt. A világ legjobbjai gyűlnek itt össze, hogy megmérkőzzenek a bajnoki címért. A verseny kegyetlen, és véres, ráadásul nem mindenki éli meg a másnapot…

1. Kickboxer (1989)

jcvd5.jpg

A Véres játék című filmmel szerzett hírnév után nem volt megállás, Van Damme az egyik legközkedveltebb akciósztár lett a világon. A Kickboxerrel fel is ért a csúcsra, és 1989-ben elhozta nekünk, karrierjének legjobb filmjét. Az amerikai kickbox bajnok, Eric Sloane a testvérével Kurttel Thaiföldre utazik, hogy kihívják a helyi bajnokot, de azzal nem számoltak, hogy Tong-Po a küzdelem során szabálytalanul bunyózik, és egy védhetetlen ütés miatt örökre tolószékbe kényszeríti Ericet. Az eset után Kurt bosszút esküszik, és egy öreg mester segítségével edzésbe áll, hogy revansot vegyen az ellenségen… KRITIKA

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr355539995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.30. 08:28:54

az infernot nagyon csípem én is, abban még színészkedni is próbál. :)

Jimbo75 2013.09.30. 14:24:32

Csak a legjobb maradt ki....
Tökéletes célpont.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.30. 14:27:42

@Jimbo75: Sokat gondolkodtam, hogy az Inferno vagy Tökéletes célpont legyen az 5. :)

Euscorpius Hungaricus 2013.09.30. 16:16:50

Igaza van az előttem szólónak. A Hard Target-nek helye van az első 5-ben, szerintem az első 3-ban.

kenubita 2013.09.30. 18:21:50

1. HARD TARGET
2. JCVD
3. UNTIL DEATH

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.01. 08:55:12

tényleg a tökéletes célpont, a legjobb lemaradt most tűnt csak fel.

Angel Wing 2013.10.05. 18:05:49

Két dolog:

1, A Kickboxer, méltatlanul nem kapott Oscar - díjat.

2, Van Dame nevét alig tudja valaki a filmből, de Tong-Po-ra majdnem mindenki emlékszik.

Globetrotter2014 2013.10.07. 11:48:17

A Bloodsport egy nagyon jó film, midnen idők egyik legjobb küzdősportfilmje. Nem értem hogy miért ekrült egyáltalán be az 5ösbe a Kickboxer. Nálam egy szinten van a Rodmanes ökörködésével.

Amúgy maga a JCVD kimaradt?

A Universal Soldier is sokkal előrébb való, igényes hollywoodi munka, a dupla dinamit meg egy csóri hongkongi próblkozás.

Elnézve a gyenge felhozatalt még mint a Lionheart, a Cyborg vagy a Street Fighter Timcop vagy a Quest, ha ilyen fiatal a szerző akkor az IMDB a barátja :).

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.07. 12:40:36

@ZF2: JCVD tetszett, de az említett filmeket jobbnak tartom. Amúgy JCVD az egyik kedvenc akcióhősöm, ezáltal az összes filmjét láttam. (kivétel az elmúlt pár évben készült ZS filmeket)

A lista szubjektív :)

Nyílméregbéka 2013.10.21. 16:58:18

Szerintem csak egy értékelhető JCVD-film van és az az Időzsaru. A többi túl gyenge, hogy egyáltalán valami listára érdemes legyen, már a maguk idejében is zs-filmek voltak.
süti beállítások módosítása