[Supernatural Movies]

5 Jason Statham film, amit látnod kell

2013. október 07. - REMY

Talán, nem is túlzok, ha azt mondom, hogy manapság maximum három olyan akciósztár van, aki a puszta megjelenésével képes levenni a lábáról a nézőt, és egy lapon említhető a régi nagy öregekkel (persze, ha őket nem számolom bele). Ez a három nem más, mint a Szikla, Vin Diesel és Jason Statham. Utóbbi biztos, de szerintem The Rock, és Diesel is képes már olyat alkotni, amiért megemlíthetem őket.

statham.jpg

Statham viszonylag későn, 31 évesen, 1998-ban kezdte el színészi karrierjét, amit egyből egy mai napig közkedvelt, a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmmel indított. (Guy Ritchie szintén ekkor kezdte) Ebben az évben fel is figyeltek már rá az emberek, és két évvel később ismét belecsapott a lecsóba Ritchievel, és megalkották a Blöfföt. A mai napig ez a két film volt az, ami a legjobb kritikai elismerésben részesült, de ekkor még nem kimondott főszereplőt alakított, így a top 5-ös listába nem is tenném bele ezeket. (Ettől függetlenül óriási mind a kettő, tehát akiknek eddig kimaradtak, azok gyorsan pótolják!)

No, de akkor a 2000-es évek, kigyúrt, kopasz hősének melyik 5 filmje a legjobb (amiben főszerepet alakít)? Íme…

 

5. Halálfutam (2008)

statham3.jpg

1975-ben, Death Race 2000 néven futott egy film, melyben Stallone és David Carradine szerepeltek. No, ezt a filmet remakelte Paul W.S. Anderson a lehető legjobban. A film, pörgős, és akciódús. Kell ennél több? Egy nem túl távoli jövőben a Halálfutam nevezetű börtönös autóverseny a legnézettebb műsor Amerikában. A versenyzők rabokból állnak, és a tét a szabad élet. Amint valamelyik versenyző 5 futamot nyer, akkor kiléphet a börtön falai közül. Élsz vagy halsz, te döntesz…

4. A banki meló (2008)

statham4.jpg

Talán ez a legkomolyabb filmje Jason Stathamnek, ráadásul igaz történet alapján készült. Rablás, csavar, akció. Jó kis szórakozás: Terry múltja nem igazán tiszta, de sosem volt igazán nagy bűnöző. Egyszer azonban egy régi ismerős felbukkan az életében, és felajánl neki egy hatalmas bulit, amit ha sikeresen elvégeznek, akkor nem kell többé a pénzszerzésen gondolkodnia. Jól is mennek a dolgok, de Terry rájön, hogy ő és a csapata csak egy eszköz, így az életük veszélybe kerül…

3. Crank (2006)

statham2.jpg

Statham legpörgősebb, leggyorsabb filmje a Crank, amiből a humor sem hiányzik. Jól áll neki a rohanás és a fejetlenség. Igazi adrenalinbomba: Chev Cheliost egy reggel felhívják, hogy megmérgezték, és egy órája van már csak hátra. Chelios csak úgy tudja megelőzni a halált, ha folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintjét. A rohanás közepette persze életeket kell mentenie és meg kell találnia a gyógymódot, mert különben meghal…

2. Feláldozhatók (2010)

statham5.jpg

Stallonénak hála, Statham együtt dolgozhatott a 80-as, 90-es évek nagyjaival, és egyáltalán nem tűnt ki közülük (negatív irányba). Ráérzett a férfias, tesztoszteronbombára, és jól végezte a dolgát: Barney Ross nem ismer félelmet, és a legpiszkosabb munkákat is elvégzi a Feláldozhatókkal. Egy nap a titokzatos Mr. Church megbízza őket egy veszélyes feladattal, amit csak és kizárólag Barney csapata vállalna el…

1.  Szállító (2002)

statham1.jpg

Sokan csak Szállítónak hívják Stathamet, ami nem is csoda, hiszen ez a film volt az első, amiben olyan alakítást nyújtott, amivel elnyerte a nézők elismerését. A világhírnév elérkezett számára, emellett a film elképesztően jó szórakozást nyújt, véleményem szerint a legjobb filmje (említhetném a többi részét is, mert mind jó, de az első az igazi): Egy elit postás, aki nem kérdez, nem hibázik, hanem a lehető leggyorsabban, és legjobban elvégzi a munkáját. Egyszer azonban kivételt tesz, és belekukkant a csomagjába. A zsákban egy kínai lány található, aki óriási bajt hoz a fejére, de Franket nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon, így tehát elindul kinyomozni kik, és miért akarják őket megölni…

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr835553671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.07. 08:20:37

Írod, hogy ravasz, meg blöff és egyik se kerül fel a listára?? :D

(okés, írod, hogy nem főszereplő, de feláldozhatókban se)

Az olasz melóban is jó volt.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.07. 09:25:08

@doggfather: Feláldozhatókban van saját storyja is. Abban a filmben Sly és Statham a főszereplő. A többi sztár csak mellék.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.07. 10:17:18

@REMY: hát... az a saját sztori halványka. :S

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.07. 10:31:26

@doggfather: ha már itt tartunk, akkor neked mi a top 5?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.07. 11:48:22

5. válogatott gyilkosok
4. mestergyilkos (bár az origi sokkal jobb)
3. ravasz
2. blöff
1. szállító

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.10.07. 18:27:18

@REMY: Most komolyan arról akarsz meggyőzni minket, hogy a Lock, Stock...ban és a Blöffben (de kifejezetten a Blöffben) kisebb szerepe van, mint az Expendables-ben?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.07. 18:53:07

@danialves: A Ravaszban nem sok vizet zavart. A Blöffön már gondolkodtam, de nem érzem úgy, hogy az tényleg Statham film lenne. Ha Stathamre gondolok, akkor előbb jut eszembe a Feláldozhatók. De mivel ez egy szubjektív lista, így nem várom el, hogy mindenki egyetértsen vele. Én így gondolom, és ha valaki más véleményen van, akkor azt elfogadom. :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.10.07. 19:01:18

@REMY: De most akkor nálad mi számít Statham-filmnek? Mert nem az, amiben csak játszik, nem az, amiben főszerepet játszik, még csak nem is a nevével fémjelzett egykaptafa akciófilmek (azért abból a sorból A banki meló eléggé kilóg).
Szóval ahogy látom, ennyi erővel lehetett volna a lista "5 random Statham-film is", mert azért valamilyen szempont szerint a két Guy Ritchie filmnek be kellett volna férnie.

Az rendben van, ha szerinted nem jók (mármint nincs rendben, csak most nem ez a problémám :D), vagy hogy túlságosan ismertek, ezért nem írod bele őket, csak most ezt a kifacsart logikát nem értem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.07. 19:10:47

@danialves: Azokat a filmeket soroltam fel, melyeket SZERINTEM, a legjobb elvisz a hátán. Ebből a Blöff nálam kiesik, mert ott Pitt lemos mindenkit, és ő marad meg, nem pedig az angol.

A Feláldozhatók azért került be nálam, mert Stallonéval egy felejthetetlen párost alkottak, és jókora pluszt adott a filmhez a jelenlétével. Nélküle közel sem lett volna ennyire jó a film. Mivel ez egy saját lista, így egyéni vélemény is. Ha kikérdeztem volna 10-15 ember véleményét, akkor biztos vagyok benne, hogy nem ez az 5 film jött volna ki. Ha tőlem valaki Statham filmeket kér, akkor ezt az 5-öt fogom felsorolni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.08. 08:29:24

@REMY: a blöffben pitt nem szerepel többet, mint statham szerintem. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.08. 08:58:13

@doggfather: attól még lemos mindenkit. Ő teszi igazán színessé az amúgy jó filmet. Rengeteg embertől hallottam, hogy Pitt így, Pitt úgy... Nem Statham.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.08. 10:29:09

@REMY: hát a blöffben az utolsó epizódszereplő is zseniális az tuti.

Globetrotter2014 2013.10.10. 23:11:31

@REMY: Bakker, ha a Blöffben nem Statham a főszereplő akkor ki?

Még jó hogy nem a Ghosts of Marsot tettétek be :)

Attól tartok inkább nem írnék le 5 filmet.

1.Blöff
2. Lock/stock...
3, Crank
4. Bank Job

Persze nézhető az olasz meló, meg az expandables, kát ötös listára tenni...

Nyílméregbéka 2013.10.21. 16:52:10

Mint film, természetesen a Blöff és a Ravasz... is jobb film a felsoroltaknál, de egyetértek a posztíróval, valahogy én sem sorolnám a "Statham filmek" közé őket.
A top5 lista is tetszik, de én a Halálfutamot becserélném a Parker-re.
süti beállítások módosítása