[Supernatural Movies]

2013 leglátványosabb filmjei

2014. január 02. - REMY

Sok esetben, ha moziba megy az ember, akkor azt azért teszi, hogy látványos filmet nézzen meg a nagyvásznon, mert otthon egyik TV sem tud olyan élményt nyújtani, mint a mozi, lehet akármilyen csúcsminőségű a TV. A technika fejlődésével évről-évre egyre szebb képeket láthatunk a termekben, és egyre grandiózusabb alkotások készülnek a pop-corn filmek között. De vajon idén, azaz 2013-ban mely filmeket illeti a leglátványosabb jelző?

lát0.jpg

5 – Feledés 

lát5.jpg

Joseph Kosinski Feledése az év egyik meglepetés filmje lett a nézők körében, és nem is érdemtelenül. A Tom Cruise főszereplésével készült produkció nem elég, hogy történetileg is megállja a helyét, de látványügyileg a legjobbak között szerepel. Letisztult, egyszerű, de annál jóval hatásosabb képet kaptunk a jövőbeli bolygónkról, ami miatt azoknak is remek élményt tud nyújtani, akik amúgy nincsenek nagyon oda a filmért, mert a képi világa fantasztikus. KRITIKA

4 – Az acélember

lát3.jpg

Lehet fikázni az új Superman filmet (csak felesleges :P ), de egy biztos, hogy a látványba nem lehet belekötni. Zack Snyder és csapata olyan zúzdát rendezett meg az USA-ban, amire addig nem volt példa, és már csak ezért érdemes megnézni az Acélembert. Superman és Zod, illetve a tábornok csatlósai látványos pusztítást rendeznek, így bátran lehet felírni egy efféle toplistára. KRITIKA

3 – A hobbit – Smaug pusztasága

lát4.jpg

Az első rész egyik nagy hibája az volt, hogy a CGI a legtöbb esetben már kínosan is gyengére sikeredett. De Peter Jacksonék ebben is (meg hát ugye mindenben…) meg tudtak újulni, és a Samug pusztasága már lenyűgöző látványvilággal került a mozikba. Ugyanakkor hiába a szép látvány, ha magát a sárkányt nem tudták volna remekül megalkotni, de szerencsére Jacksonék nem hibáztak, és Smaug gyönyörű lett, úgyhogy megérdemli a dobogót a film. KRITIKA

2 – Tűzgyűrű

lát2.jpg

Guillermo del Toro játszóháza mondhatni nem állt másból, mint a látványból. A Tűzgyűrű egy tökéletes látványfilm, amiben sem a történet, sem a karakterek nem kaptak nagy szerepet. Alapjáraton pörögnek, miközben a Robotok és a Kaijuk egymással harcolnak. A sötét képi világ ellenére is képes volt olyan lélegzetelállító jelenetekre a film, amit csak nagyon kevés alkotástól kaptunk meg eddig. Ezüstérem. KRITIKA

1 – Gravitáció

lát1.jpg

Hol is kezdjem… a Gravitáció látványos… nagyon látványos… A leglátványosabb. Alfonso Cuarón filmje nem elég, hogy az év egyik legjobbja, de látványügyileg olyan szintet képvisel, amit eddig tényleg nem láttunk. Ezért a filmért találták ki a mozit, és a 3D-t. (utóbbiért nem nagyon vagyok oda, de itt bizony pluszt tudott adni a filmhez). Nem is szaporítom tovább a szót. A Gravitáció egyértelműen a legjobb ebben a kategóriában. KRITIKA

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr975716703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 08:53:57

shame on me, de a gravitációt még pótolnom kell.

Nyílméregbéka 2014.01.02. 11:34:59

A Hobbitról. "Az első rész egyik nagy hibája az volt, hogy a CGI a legtöbb esetben már kínosan is gyengére sikeredett. "

Ez elég nagy sületlenség!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.02. 11:47:54

@Nyílméregbéka: Hát pedig az első részben nagyon látszott, hogy mű az egész. Gyenge volt, és ezt többen is állították.

Nyílméregbéka 2014.01.02. 11:50:38

Ezt linkekkel is alátámaszthatnád, mert én sehol nem olvastam ilyet a Hobbitról. Vagy tucatszor láttam, a Smaugot is háromszor eddig, de semmi különbség nincs minőségben, annál inkább is, mivel egyszerre készült a kettő.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.02. 12:34:36

@Nyílméregbéka: Ismerősökkel való beszélgetést elég nehéz lenne linkelni. :D Nálam ég és föld a kettő között a különbség.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.02. 12:44:49

Mielőtt rányomtam volna a tovább-ra, néztem, hogy a fenébe kerül ide a Prometheus :D
@Nyílméregbéka: @REMY: Mindkettőtöknek igaza van, néha tényleg látszott, hogy mű az egész, de a "kínosan gyenge" azért erős túlzás.

Ha már itt tartunk, a Pacific Rim-en pl. hatványozottan látszott, hogy mű az egész, mondjuk nem is csoda, direkt szopatták magukat azzal, hogy éjszaka meg vízben küzdöttek. A finálé volt a leggázabb ilyen szempontból. Ott élethű effektekhez legalább még 200 millió kellett volna.
Man of Steelt meg azért nem tartom látványosnak, mert Snyder egyáltalán nem jó érzékkel akart látványos lenni, úgy állt hozzá, hogy "basszunk szét mindent, aztán valahogy majd felvesszük".

Feledés és Gravitáció jó helyen van, Hobbitot nem láttam, ami részemről még felkerülne, az az Ender's Game, illetve a Metro. Utóbbiban ugyan nem voltak nagyszabású jelenetek, de félelmetes, hogy mit hoztak összes az oroszok fényképezés címén.
Meg esetleg a Walter Mitty, egyrészt fényképezés okán, másrészt akárhogy is meresztettem a szemem, nem volt feltűnő a CGI-használat.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.02. 12:50:33

@danialves: Valahogy illusztrálni akartam a látványt :D direkt nem idei filmből raktam be.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.02. 12:51:31

@REMY: Nincs is semmi baj ezzel, csak meglepődtem elsőre. :D

Nyílméregbéka 2014.01.02. 14:51:46

@REMY: Azt hittem legalább valami kritikákról beszélsz, mikor azt írtad "többen is állították" baráti beszélgetést érvkén felhozni elég nevetséges, ezért nem gondoltam rá...:D
Azzal, hogy nálad ég és föl a különbség, nem tudok mit kezdeni, mert egész egyszerűen ez nem így van. És ez nem valami szubjektív dolog, hanem objektív tény, hogy nincs jelentős minőség a két film látványa, a CGI között.. Ugyan az a cég ugyanakkor készítette, az egyzserre forgatott anyagból. Ennyi. Beleolvasgattam kb tízenöt kritikába amiket a gugli elsőre kidobott, és mindenhol a látványvilágot és az élethűre sikerült CGI-t emelték ki fő pozitívumként még az amúgy kevésbé pizitív kritikáknál is. Egyedül a hfr vetítésekre panaszkodtak páran, de az nem ide tartozik. Mindezek ellenére persze állithatod továra is, hogy "kínosan gyenge a CGI" csak ettől hiteltelen lesz az egész. Kár.

Nyílméregbéka 2014.01.02. 14:55:06

De hogy a listához is hozzászoljak:

5. Walter Mitty
4. Oblivion
3. Pacific Rim
2. Hobbit
1. Gravity

Nyílméregbéka 2014.01.02. 15:12:11

@danialves: A Pacific Rimnek szerintem már csak azért itt a helye egy ilyen listán, mert a filmtörténat legcoolabb jelenetét láthattuk benne, mikor a Gipsy Danger kiemel egy hajót a vízből és azzal kezdi gyepálni a kaijut...:DDD

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.02. 15:17:30

@Nyílméregbéka: Ezen nincs is vita, de nekem a vége (SPOILER főleg, amikor átmennek az idegenek világában SPOILER off) már szinte rajzfilmes volt.

Amúgy amikor azt a hajós részt megláttam a második trailerben, onnantól tudtam, hogy ezt a filmet nem lehet elrontani már. :D

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2014.01.04. 17:50:38

Azért A Hobbit simán látványosabb, mint a Gravity :)

HFR-ben legalábbis.

Én azt mondanám, hogy a leglátványosabb film, ami eddig készült.
süti beállítások módosítása