[Supernatural Movies]

[kritika] Dumb és Dumber kettyó (2014)

2014. december 13. - REMY

Nincs is annál nagyobb csalódás, mint mikor elképesztően vársz egy filmet, majd a stáblista után úgy jössz ki a moziból, hogy bár vissza lehetne pörgetni az időt két órával korábbra, és bár ne tért volna vissza az a duó, amelyik az első fellépéskor óriási show-t csapott. Ugyanis a Farrelly-fivérek óriásit hibáztak, és elhozták azt a Dumb és Dumber folytatást, amit nem kellett volna, mert a gördülékeny ökörködésből egy baromi nagy erőlködés lett.  

dumb1.jpg

20 év telt el a két dilibogyó legutóbbi feltűnése óta. Dumb, egy szanatóriumban múlatja az időt, mióta álmai asszonya elutasította, Dumbernek pedig sürgősen új vesére van szüksége. Mit ad Isten, kiderül, hogy van egy felnőtt lánya, a tökéletes donor, akit már csak meg kell találnia. A cél tehát ott lebeg a szemük előtt, azonban az oda vezető út nem éppen akadálymentes…

Attól függetlenül, hogy az első Dumb és Dumber film a kedvenc vígjátékom, és hogy nagyon vártam az idei visszatérést, valahogy mégsem tettem magasra a lécet, ugyanis biztos voltam abban, hogy azt a lécet, amit az első felállított, azt esélytelen megugrani, de még talán megközelíteni is. A felvetésem sajnos beigazolódott, mert Jim Carrey és Jeff Daniels hiába tértek vissza 20 év után, a poénjaik pont annyira rozsdásodtak be, hogy a film ne tudjon felemelkedni. Míg az első rész viccei mondhatni zsigerből jöttek, addig itt minden egyes momentum azt sugallta, hogy a poénok megírása közepette semmi sem ment tökéletesen. Bár tény, hogy néhány esetben sikerült megidézni a régi film hangulatát, és voltak igazi Dumb és Dumberes poénok, ám ez csak a film egy nagyon kis részét jelentették.

Ráadásul a mostani film története sem szolgált olyan izgalmakkal, mint 20 évvel ezelőtt. Akkoriban az egyszerű, de nagyszerű szlogent használták Farrelly-ék, most azonban megpróbálták bonyolítani a helyzetet. Túl sok szál, túl kevés csúcsrajáratás, és rengeteg izzadságszag. Arról már nem is beszélek, hogy a stáblistás jelenetet is mennyire erőlködve nyomatták az ember arcába. Mondjuk ettől függetlenül megérte várni rá, de talán tényleg jobb lett volna egyből a film után elsütni.

dumb2.jpg

Szóval összességében nem voltam megelégedve a látottakkal, mert az ember egy kicsit többet várna egy olyan film folytatásától, ami ott van a kedvencei között. Azonban nem tudom azt mondani, hogy nézhetetlen, egyszerűen csak kevés. Csalódáskeltő, de aki szereti Dumbékat, DE nem rajong értük, az tehet vele egy próbát, mert úgy nem éri nagy csalódás, és a végeredmény sokkal szebb lehet. Mindenesetre 20 év múlva kérem a trilógia záró darabját! 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr176979879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.13. 23:08:14

Megint az a fránya nosztalgiasznobizmus...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.13. 23:11:26

@danialves: Meglehet :S Bár a léc nem volt magasan...

Nyílméregbéka 2014.12.14. 16:35:08

Érdekes, eddig csupa jó kritikát olvastam a filmről. Bár nem különösen érint, mert nem fogom megnézni moziban, legfeljebb majd ha szembejön egy tévécsatornan.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.14. 16:59:55

@Nyílméregbéka: Hidd el, én örültem volna a legjobban, ha beállhatok a sorba. :)
süti beállítások módosítása