[Supernatural Movies]

A 10 legjobb Star Wars rajongói film 2020

2021. január 09. - Duba Dániel

Nincs szükség hosszas fejtegetésre arról, 2020 mennyire elkente a showbiznisz husi kis pofáját. Az ipar minden egyes rétege kapott a jóból, még az olyan kívülálló banditák is, mint a Star Wars fan-filmesek szűk csoportja. Az elmúlt évekhez képest lényegesen kevesebb alkotás született, de amelyek ellenálltak a lemorzsolódásnak, azok továbbra is alázattal és bámulatos minőségben készültek. Éppen ezért idén sem bújhatunk ki a feladat alól, hogy bemutassuk az elmúlt év legjobban sikerült alkotásait, és emlékeztessük olvasóinkat arról, hogy az erőnek ugyan lehet világos vagy sötét oldala, az továbbra is egyenlő a tömeg és a gyorsulás szorzatával.

sw_2020_main4.png

Escalation - A Star Wars: Remnant Fan Film

Arról már a lista első versenyzője is biztosít minket, hogy a technikailag gagyi rajongói filmek kora lejárt. Az Escalation-t készítő SkyForge már nem az első animációját készítette a Star Wars univerzumom belül, melyekre általában a rövid játékidő, és a tempós űrcsaták jellemzőek.

VANISHED, a Star Wars Fan Film

Az apa-fia projekt keretében létrejött Vanished ugyan kissé lassan ébredezik, de a minden külső támogatás nélkül, szabad hétvégéken készült kisfilm még így is kitermelt egy mókás csavart a maga kilenc perces játékideje alatt.

POWER - A Star Wars Fan Film

Érdekes módon az idei filmek között jóval kevesebb a klasszikus, minimális történettel rendelkező fénykardozós akciózás, de nem úgy a Power. Mivel az előző filmmel ellentétben ez profi stábbal készült, a látvány kifogástalan, a koreográfia dögös, és az egész nem több, mint egy jó kis adok-kapok tíz percen keresztül.

Tales From The 501st: Checkpoint

Két scout trooper dekkol egy sivatagi checkpoint-on, és dumálnak, amiről csak eszükbe jut. Egy igazi Star Wars buddy-cop movie, amiből ugye nem sok van. Ez néhol vicces, néhol kevésbé, de mindenképp kuriózum. Az ötlet egyébként sikolt egy saját mozifilmért.

Vader Episode 2: Mace Windu Returns

A 2018-as posztunk legjobbjának értékelt Vader második epízódja, sokkal rövidebb játékidővel, élőszereplők nélküli animációval. Kétségtelen, hogy nagyon meg van csinálva, de az első rész után ez inkább csak egy előzetesnek hathat. Egy fasza előzetesnek.

ORDER 66 - Star Wars Short Film

A kompletten Unreal Engine 4 motorral készült animációt nem sokkal több idő megnézni, mint elkortyolni a reggeli kávét, de bár a Clone Wars vagy a Rebels nézne ki így. Egyre több az élő szereplők nélküli rajongói film, csak egyelőre még nem hosszabbak, mint egy fogmosás.

APEX

A SaberComp egy évenként megrendezett fénykard-koreográfiákat bemutató rendezvény, ami minden évben díjazza a beküldött kisfilmeket. Idén az Apex vitte az első díjat, ami ebből kifolyólag pontosan az, amit ígér: egy iszonyú dögös fénykard párbaj.

SCOREKEEPER - A Star Wars Fan Film

A tavalyi cikkünk közönségszavazatainak nagyját egy Indiana Jones - Star Wars mashup vitte el, és idénre is jutott egy hasonlóan minőségi darab a műfajból, ami egyrészt rohadt jól fest, másrészt meg: Lázadók vs Predator.

SHADOW OF THE REPUBLIC - Star Wars Short Film

Sokan és régóta áhítoznak egy Republic Commando mozifilmre, nekik ez a hat és fél perc maga lesz a paradicsom. Audiovizuál gyöngyszem, amely az Order 66-ot is készítő Cinematic Captures legújabb alkotása, és simán 2020 egyik legjobbja.

KENOBI - A Star Wars Fan Film

Jamie Costa az utóbbi három évben főszereplője volt a legjobb Star Wars rajongói filmeknek, és ahogy tavaly, most is az ő filmje lett a legjobb. Valószínűleg nem kevés pénz állhat a profi stábbal forgatott produkció mögött, ami erősen feszegeti a rajongói filmek határait. Bízunk a jövő évi viszontlátásban.

Ezennel zárul a 2020-as Star Wars rajongói filmeket tömörítő posztunk, jövőre ugyanitt. Mielőtt lapozol, szavazz az idei év legjobb alkotására, és látogasd meg a cikksorozat előző részeit: 2016 - 2017 - 2018 - 2019.

- ♦ -

+Bonus content:

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2316372926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2021.01.11. 13:37:47

1. A Remnant fan filmek közös hibája, hogy a roncsok csak úgy ott maradnak, állva az űrben, mintha fel lennének lógatva egy damilra. Továbbá a nagy hajók nem végeznek manővereket. Egy oldalba támadásnál például az lenne az első, hogy szembe fordulunk az ellenséggel és gyorsan átvágunk köztük, nagy tűzpárbaj kíséretében, ahelyett, hogy a tatot fordítjuk feléjük, hogy szabadon kilőhessék a hajtóműveinket.
2. A Vanished címében a betűk távolsága változó, ami elég bénán néz ki. Ez lényegében egy gyerekfilm: gyerek csinálta gyerekeknek.
3. A Power egy perc után unalmassá válik, ahogy vég nélkül vagdalkoznak ketten a tengerparton.
4. A Checkpoint nevetséges: ha egy felderítő katona ilyen bénán harcolna a taszkenekkel vagy bárkivel szemben, azonnal kirúgnák a seregből.
5. A Mace Windu returns igazán profi, csak túl rövid.
6. Az Order 66 nagyon profi.
7. Apex: úgy lehet a legjobban elrontani egy filmet, ha ész nélkül rángatjuk a kamerát, hogy minél szemfárasztóbb és követhetetlenebb legyen a jelenet. Ezt itt sikerült mesteri szinten megvalósítani.
8. Scorekeeper: Paintball pályán óvatos lövöldözés és erdei rohangálás. A kosztümök nagyon jók.
9. Shadow of the republic: na, ilyennek kéne lenniük a Star Wars animációs filmeknek.
10. Kenobi: na, ilyennek kéne lennie minden Star Wars filmnek.
A bónusz fanfilm nem Star Wars.

minnifield űrhajós 2021.01.29. 11:49:10

Idén sem maradhatott ki a falu széli csalitosban rohangálás...
süti beállítások módosítása