Utolsó kommentek:

Frederick2 2019.11.30. 10:05:32

Mivel tudatában vagyok annak, hogy Uwe Boll egy elég értékrelativista világképpel rendelkező rendező, előre sejtettem, ki fog győzni a film végén.

Esztétikai szempontból amúgy tényleg rendben van a film. Oké, kisebb hibái vannak, de azok tolerálhatóak. Tisztes iparosmunka.

Morális szempontból viszont számomra vállalhatatlan ez a fajta értékrelativizmus. A filmgyártás eleve kulturális mémeket is gyárt és terjeszt - amik aztán egyes (?) emberek gondolkodásába beépül. A sorozatgyilkosok, mint a szociopátia legbarbárabb képviselői, mint példaképek rögzülnek bizonyos emberek tudatában. A filmvásznon - legfőképpen a horror és thriller műfajában - embertársaink megölése, életének elvétele szórakoztató - a film pedig akkor is tud pedagógiaként funkcionálni, ha nem ez a szándéka: mindig akad olyan hülye, aki a valóságban is kipróbálná azt, milyen érzés áthágni a Tízparancsolat 5. pontját. Felelősség az meg nincs a filmgyártásban, az olyan elavult dolog! Nem, egyáltalán nem szimpatikus számomra ez az irányultság.

"ui: Valaki lehetne olyan bátor és remakelhetné ezt az Uwe Boll filmet, hogy Max Seed egy nagyobb költségvetéssel is gyilkolni tudjon.

ui2: Mi? Egy Uwe Boll filmet remakelni? IGEN!"

Úgy látom, a Kritikus Úr értékrelativizmusa találkozott a Rendező Úr értékrelativizmusával. Vagyis a Kritikus Úr szívesen élne egy olyan társadalomban, ahol a beteg agyú és lelkületű sorozatgyilkosok folyamatosan meglógnak a Törvény elől . Csak nehogy a Kritikus Úr és annak családja összetalálkozzon egy valódi Max Seed-del. Az már nem lenne a Kritikus Úr számára olyan szórakoztató!

Bejegyzés: Uwe Boll klasszikusok #9 - Seed

Springer Botond 2019.11.15. 01:12:18

Remek film, egy másik korból...
Amikor még nem voltak kipörgésgátlók, klíma-hiszti, polkorrektség. A férfiak férfiasak voltak, a nők nőiesek, és még véletlenül sem keverték össze a dologat.
Mat Damon és Christian Belle zseniális.
Kiemelném még a filmben Ken Miles feleségét, Molly-t (Caitriona Balfe).
Manapság nagyon ritkák az ilyen nők... ????????
Teljes odaadással szereti a férjét és kitart mellette jóban-rosszban. Manapság csak a jóban lehet számítani a hölgyek szeretetére...
(kinek nem inge, ne vegye magára)
Még akkor is őszinte szeretettel fordul a férje felé, amikor az közli, hogy teljesen földönfutók lettek, az adóhivatal lefoglalta a műhelyt, stb.
Hiába; más idők jártak a '60-as években.
Más erkölcs, más morál...

Bejegyzés: 7000-es fordulatszám - Az aszfalt királyai

Béres Zsolt Péter 2019.11.07. 14:15:58

Azt hiszem, inkább a film az, ami nem tetszett. Se szinkronosan, sem feliratosan. Szerintem, öncélú, sehová nem vezető, semmilyen mondanivalójú. Magamutogató. Nekem nem jött át belőle semmi. Sajnos. Az eddig elkészült filmjeit én is Istenítem, de ez nem nekem szólt. Sőt, ki merem jelenteni, hogy sokan, a készítői miatt nem mernek őszinte véleményt nyilvánítani.

Bejegyzés: "A TV-s cowboyok hazudnak" - Volt egyszer egy Hollywood

Solo. 2019.11.02. 21:19:02

@Unlike: " ... Át kéne ezt nagyon gondolni, szerintünk ..." Az asszonnyal közösen írtad a kommentet? Egyedül nem ment? :)

Bejegyzés: Miért kell erőltetni azt, ami nem megy? - Terminátor: Sötét végzet

Arcadian. 2019.11.02. 21:14:42

@Unlike: Előző üzik? Így többesszámban? Meg nincs 6. rész? Nem inkább a feles előtt kellett volna ezt a hozzászólást megírni? :))))

Bejegyzés: Miért kell erőltetni azt, ami nem megy? - Terminátor: Sötét végzet

Világít a torony 2019.11.02. 04:55:18

Én már parázok beülni a moziba egy sokadik verziót/folytatást stb. vetítésére. Ha a Lakat által írt kritikának csak a fele igaz, már akkor is rettenet lehet a film. Szóval kihagyom.

Bejegyzés: Miért kell erőltetni azt, ami nem megy? - Terminátor: Sötét végzet

Unlike 2019.11.01. 18:09:55

Nos az a baj, hogy itt a válaszban sincsenek rendben a dolgok... hatodik rész nincs is... olyan, hogy "zs" kategória itt nem lehet nyitni, hiszen ezek a filmek "szinte "kult" filmek, akinek ez nem tetszik, az minek jár moziba. Ha a rajongók írnák CSAK, és KIZÁRÓLAG ezt a blogot, akkor az előző üzik írója nagyon nagy szarban lennének :) Át kéne ezt nagyon gondolni, szerintünk :)

Bejegyzés: Miért kell erőltetni azt, ami nem megy? - Terminátor: Sötét végzet

Solo. 2019.11.01. 11:14:51

A legelső Terminátor rész és a második is kiemelkedőek, a negyedik pedig (Christian Bale és Sam Worthington alakításával)"elmegy" kategória. (Főleg a két említett színésznek köszönhetően.) A többi epizód viszont "zs" kategória: a harmadik nézhetetlenül hiteltelen (a majomarcú 170 centis Nick Stahl -lal), az ötödik mesefilm 10 alattiaknak a hatodik pedig röhejes. Sajnos ez az egész franchise még 1991-ben kifulladt, kizárólag a lendület, Schwarzi hírneve és a pénz viszi előre azóta is.

Bejegyzés: Miért kell erőltetni azt, ami nem megy? - Terminátor: Sötét végzet

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2019.10.01. 10:44:21

Annyiból csalódás volt, hogy a szöveg igen rövid, lényegében egy novella. Vannak olyan részei, amik esetleg egy pillanatra megállásra késztetik az embert, annyira azonban nem tömény, hogy ezeken hosszan rágódjon. Hiányzott a világépítés, nem is a nagyívű része, mert azt az elejtett utalásokból, a történet menetéből összerakja az ember, inkább a számtalan apróság, amitől az egész egy működő, lélegző világ benyomását keltette volna. Nem segített az egyébként valóban míves illusztrációkon visszatérő óriási, lepusztult játékfigurák tömkelege sem, eltávolította a nézőt attól az érzéstől, hogy ő ezt ismeri, olyan, mint az ő világa, csak történt valami...

Ergo elég hamar túlesik rajta az ember, viszont annyi kraft nincs benne, hogy egyből más szemmel nézzen a világra - és ezen az illusztrációk sem segítenek.

Nekem olyan 3,5 csillag az 5-ből, holott a lelkes kritikák hatására többet vártam.

Bejegyzés: Drone Sweet Drone - Elektronikus állam

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2019.09.23. 09:12:00

@gabardin: Olyannyira nem, hogy egy jelenetben a film is viccel vele. Ettől függetlenül még nem volt kevésbé rossz hallgatni.

Bejegyzés: Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

gabardin 2019.09.23. 08:38:43

Hát, ezért kár volt tollat ragadni.
Vagy előbb pár dolognak utána kellett volna olvasni.
Pl. pont az angol kiejtés, nem volt véletlen

Bejegyzés: Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

lenörd hofstadter 2019.09.21. 10:56:12

Korrekt összefoglaló. Normálisan összefoglalás a moziról.

-----

Kérdezném a zindexet, hogy az ostoba SIXX még ostobább, magát valószínűen végtelenül humorosnak hívő performanszát ugyanebben a témában ezek után hogyan volt pofátok kirakni, láthatóan nem véletlenül nem enged a koma hozzászólást az ostobábbnál ostobább firkálmányaihoz.

Bejegyzés: Rambo? Az egy... - Rambo V: Utolsó Vér

moonshadow 2019.09.21. 09:45:08

stallone rendes iparosmunkákat csinál, nézős.

Bejegyzés: Rambo? Az egy... - Rambo V: Utolsó Vér

Mezzanine 2019.09.20. 22:41:34

Hasonló érzéseim vannak nekem is.
Szerintem azért csalódás pár embernek, mert nem egy 100 perces vérfürdőt kap a néző a 4 rész után, hanem egy nem túl bonyolult sztorit, néhol erkölcsi mondanivalóval, jellemrajzoló párbeszédekkel. És ez néhol valóban nem túl izgalmas.
De szerintem korrekt film, sőt. A sztori is kerek és az akciókra sem lehet panasz. Az is igaz, hogy elég brutálisak, de ez passzol a kiégett karakterhez, aki a felszúrt, elvérző vagy éppen lángoló bűnözőt még fejbe is lövi, mert biztosra megy és már az üvöltések hangjából is elege van. Ezt a karaktert nem meglepő módon nagyon jól hozza Sly, és nekem pont emiatt tetszik a film. Mert úgy érzed, hogy nem megkoreografált, látványos verekedéseket látsz, hanem valósághűeket: bemegy Rambo és kalapáccsal úgy veri szét az emberek fejét, ahogy épp sikerül. Nem pontosan, nem tökéletesen, hanem indulatból. És ezt hitelesen hozza.

Bejegyzés: Rambo? Az egy... - Rambo V: Utolsó Vér

Rejtélyes 2019.09.20. 21:38:36

Kihagytak egy oltari poent, a film cime lehetett volna:

Rambo: number 5 :)

Bejegyzés: Rambo? Az egy... - Rambo V: Utolsó Vér

Ursus. 2019.09.20. 20:07:16

Kicsit kínlódás szagú film, de Stallone akkor is Stallone. Az akciójelenetel jók, az a filozofálgatás meg, hogy "minek is kellett ez a rész" értelmetlen. Sly akart még egy epizódot és volt annyi kraft a karakterben, hogy termeljen pár milliót. Ennyi.

Bejegyzés: Rambo? Az egy... - Rambo V: Utolsó Vér

Kelly és a szexi dög 2019.09.20. 19:19:56

- Apu, Rambónak csúfolnak az osztálytársaim...
- Rendben fiam, holnap bemegyek és beszélek az osztályfőnököddel, hogy csináljon rendet.
- Ne , apu, ne, ez az én harcom!

Bejegyzés: Rambo? Az egy... - Rambo V: Utolsó Vér