Nem időutazás, időinverzió - TRÉLERNYI TRAILER

2020. máj. 18-24. – Tenet, Zack Snyder’s Justice League, Űrhadosztály

2020. május 25. - theivan

Kísérleti patkányként a blogszférába küldjük eme korábban már bevetett, végül megvetett próbálkozásunkat, melyben pár száz karakterbe sűrítve végigsummázzuk az elmúlt naptári hét legfontosabb előzeteseit, rövid kedvcsinálóit, egyszóval (igazából kettővel) mozgóképes ízelítőit. Hát ízlelgessétek, ezek érkeztek az elmúlt hét napban.

tenet-u_j-elo_zetes.jpg

Tovább

Watchlistről kihúzva #16 - The Last Dance

Klasszikus értelemben vett sportfilmekben nem dúskálunk mostanában, az utóbbi hónapokban ráadásul az otthoni meccsnézésekből is csak a sör meg a kanapé maradt továbbra is elérhető. Erre a közvetítésre éhes, meccshangulatra vágyó időkre érzett rá az ESPN amerikai televíziós csatorna és a Netflix, amikor júniusról áprilisra mozdította előre a The Last Dance bemutatóját, ami nem csak rendkívül okos húzás volt, de meglehetősen jövedelmező is. Részenként átlagosan 5,6 millió nézővel a Chicago Bulls legsikeresebb évtizedére koncentráló dokumentumsorozat ezelőtt soha nem látott felvételekkel, döbbenetes profizmussal dob vissza minket az NBA azon nosztalgiától sem mentes időszakába, amit azóta a sportújságírásban csak úgy jegyeznek, "a Michael Jordan éra".

adobe_post_20200519_2116030_3287386645887669.jpg

Tovább

TOP 15 Dwayne "The Rock" Johnson film

2020. május 02. - REMY

1972. május 2-a, a nap, mikor a Szikla kis kavicsként a világra jött, hogy meghódítsa a világot. A kis Dwayne, pankrátor családban született, lényegében az összes rokona űzte a sportot, az apjától a nagyapján át egészen az unokatesójáig. A kis Szikla végül mégsem ezen az úton próbált meg elindulni a világhírnév felé, hanem NFL álmokat dédelgetve, az amerikai focival. Sportösztöndíjat kapott a Miami Hurricanes csapatánál, amivel végül egyetemi bajnokságot is sikerült nyernie. A kezdeti siker után viszont jött az a sérülés, ami az utolsó egyetemi évére ki is nyírta a karrierjét.

dwayne-johnson-the-rock-american-wrestler-photoshoot-american-actor.jpg

Ezután kapta elő végül a családi bizniszt, hagyta a fenébe a kriminálpszichológiát és fogott bele a pankrációba. És milyen jól tette! Pillanatok alatt Rocky Maiviából Dwayne „The Rock” Johnson lett, aki szinte egy szemvillanás alatt feledtette a felmenőit és önálló, fényesen csillogó karriert épített ki magának. Mi több, annyira élvezte a médiafelhajtást, hogy szinte otthonának tekintette a kamerák kereszttüzét. A Szikla padlót fogott, felkelt és nagyobb erővel sújtott le a világra, mint azt bárki is gondolhatta volna.

Hollywood pedig elkezdett kopogtatni az ajtaján…

Néhány kisebb sorozatos mellékszerep után minden idők egyik, ha nem a legrosszabb CGI szörnyeként jelent meg a 2001-es Múmia visszatér című alkotásban Skorpiókirályként, amit aztán egy évre rá, 2002-ben egy önálló spin-off filmként folytatott. Bár karrierjének messze nem a csúcspontjáról kell beszélni ezen szerepek esetében, de belépőt nyert a filmvászonra, a megállás pedig esélytelen volt. The Rock lényegében minden lehetőségre lecsapott, volt vígjáték szereplő, katona, edző, fogtündér, profi NFL-játékos és bármilyen karakter, amit felkínáltak neki. Az igazi áttörés ugyanakkor a 2010-es évekre jött el nála. Résztvevője lett a Halálos iramban franchisenak, kimaxolta komikus oldalát, valamint blockbusteres húzónév lett, aminek hála a világ legjobban fizetett színészévé tudott avanzsálódni.

hulk-vs-rock-wrestlemania-stare-54aeba09-c89c-498f-95f4-96e6cf084dc1.jpg

Noha valószínűleg sosem lehet majd a Sziklára minden idők legjobb színészeként tekinteni, de óriási tisztelettel kell ránézni arra a parádés karrierre, amit egy padlófogás után, rengeteg melóval végül sikerült elérnie. A Szikla egyszerre pankrátor-legenda, Hollywood-i szupersztár és nagybetűs EMBER, aki nem a botrányaival hívja fel magára a figyelmet, aki a kopasz fej, kigyúrt és tetovált teste ellenére, mindvégig egy végtelenül szimpatikus figura tudott maradni, mind a mai napig.

Tovább

Rekviem egy rémálomért - Igazság helyett

The Salton Sea (2002)

A legenda szerint az Igazság helyett eredeti forgatókönyvét egyáltalán nem azért vetették papírra, hogy abból valaha is film készüljön. Azért készült, hogy az írója egy nyers és eredeti szöveggel a kezében kilincselhessen a producereknél bárminemű írói munka reményében. Arra azonban nem számított, hogy miután a könyv eljutott egy producerhez, a Castle Rock három nappal később le is csap a projektre, arra meg pláne nem, hogy ez a bosszú és drogok fűtötte, műfajok közt csapongó thriller minden nagyobb változtatás nélkül keresztülmegy a stúdión, és két évvel az ezredforduló után befut a mozikba.

igazsag_helyett_6.png

Tovább

Csontropogás és vérgőz - Tyler Rake: A kimenekítés

2020. április 25. - REMY

Röviden és tömören. Ez az a Netflix-film, amiért érdemes előfizetni! Tény, hogy a Russo-tesók álltak az egész projekt mögött, meg úgy az egész filmről sütött folyamatosan, hogy itt most nem valami fércmű készült, hanem egy kellő figyelemmel és odaadással ellátott, kőkemény férfias akció móka. Chris Hemsworth pedig köszönte szépen, felírhatott egy remek darabot a filmográfiájába.

ex1_1.jpg

Tovább

Vállalhatatlanul rossz - Fekete karácsony (2019)

2020. április 24. - REMY

1974-et írunk, a Fekete karácsony berobban, a slasher-zsáner pedig megkezdi vérben tocsogó útját. Sokszor hivatkoznak a filmre, mint műfajt megalapozó alkotás, és bár a fontosságát és klasszikus mivoltát nem lehet megkérdőjelezni, abban egészen biztos vagyok, hogy a Fekete karácsonynak készültek minden idők egyik, ha nem a legrosszabb feldolgozásai. 2006-ban már bepróbálták, kudarc lett… majd 2019-ben újra megpróbálták, és rosszabb lett, mint valaha.

black-christmas-2019.jpg

Tovább